Italien 2009

Sommerferien 2009 går igen til Jesolo Golf Village i Italien. Denne gang er vi bare Lone og Henrik afsted.


Der er ikke ret meget trafik, og vi er aldrig i rigtig kø, så vi når helt til hotellet i Lenggries syd for München.


Fint skal det være. Vi bor selvfølgelig på Executive gangen. 120 euro inkl. morgenmad og fri minibar, som Lone tømmer, inden vi kører.


Vi går en tur i byen for at finde et sted at spise. Vi vælger Zanderfilet med hvidvins sauce til aftensmad, selvom vi ikke aner, hvad det er. Det viser sig at smage rigtig godt.


Der er nu smukt i de sydtyske byer.


Morgen buffeten er et kapitel for sig. Der er alt at vælge imellem. Stedet kan anbefales. Billedet viser kun en brøkdel af buffeten.


Så er vi ankommet til Golf Jesolo Village, og vi skal bo i den gule lejlighed foroven.


Der er en fantastisk udsigt fra terrassen på den anden side. Læg mærke til de mange sprinklere på hul 7.


Om aftenen fanger vi månen ud over vandet bag træerne.


Allerede mandag lejer vi cykler. 100 euro for to cykler i 12 dage. Tirsdag cykler vi en meget lang tur, hvor vi blandt andet ser kirken. Henrik påstår, at det var her vi parkerede med Jane, Palle og Line i 1995.


På cykelturen når vi helt ud til Cortellazzo, hvor vi boede på pælene i 1997.


På vejen tilbage ser vi en gartner, der er i færd med at klippe nogle flotte buske. Der er en stålkonstruktion inde i buskene.


På endnu en cykeltur (denne gang næsten 30 km) ser vi denne flotte skulptur af stævnen af en gondol.


Her er den nye bro over Canal Grande. Man er ved at udvide med en lift, så kørestolsbrugere også kan komme over.


Gondoler kræver selvfølgelig også vedligehold.


Så finder vi endelig Dorsoduro 49, hvor Potenzas show-room ligger. Det er næsten helt ude ved Punta della Salute.


Ude ved Punta della Salute er der opstillet en midlertidig skulptur af en dreng med en tudse. Den er helt hvid og lavet af glasfiber, og en politimand passer på, at ingen rører den.


Den unge mand i Potenzas show-room fortæller os, at der også er en udstilling i Chiesa di S. Marta, så vi sejler derhen. Vi falder for Potenzas glasmosaik, men vi har endnu ikke turdet spørge om prisen.


Denne restaurant reklamerer med sjove pizzaer.


Vi vælger at spise udenfor ved Ponte Academia, men vi har ikke spist mange bidder, før vi bliver rykket indenfor pga. tordenvejr.


Et sidste billede af Venedig om aftenen på vej hjem med båden.


Her er huset, som Hanne, Hans-Henrik, Andreas og Kristian skulle have boet i. Det er faktisk ret dejligt med udsigt til tee-stedet på hul 4.


Så er vi på vej mod Danmark i første omgang på vej mod overnatning i Cortina D'ampezzo. Man kan ikke lade være med at stoppe og nyde naturen.


Vi stopper i centrum af byen og spørger først på Hotel Alaska, som skal have 395 euro for en overnatning inkl. panorama view og parkering. Vi vælger Hotel Olimpia ved siden af til 150 euro. Meget flink personale. Hotellet kan anbefales. Vi får endvidere nøgle til kæde, så vi kan parkere på en af de tre parkeringspladser på torvet.


Fra hotellets terrasse er der forøvrigt også panorama view.


Vi tager bjergbanen i tre etaper til Cima Tofana, som ligger i 3191 meters højde.


På toppen er der en terrasse med liggestole, så man virkelig kan opleve højfjeldssol. Vi er meget heldige med vejret, og det er fantastisk at ligge i den højde og nyde sol og udsigt.


Fra terrassen kan man klatre endnu højere op ad små stier. Henrik møder et par bjergbestigere, som fortæller, at de lige har lavet lidt easy climbing på den anden top.


Dagen efter kører vi videre hjemad i første omgang mod det sydlige Tyskland. På vejen ser vi tilfældigvis et skilt mod Piramidi Di Terra, og vi tager en afstikker.


Det viser sig at være en rigtig god ide, da naturen er fantastisk flot.


Vi havde ingen trafikproblemer bortset fra lidt vejarbejde på vejen ned og hjem, men pludselig havner vi i et grimt uheld på motorvejen, hvor der kommer flere ambulancer og en helikopter. Da vi efter en halv time får lov at køre, kan vi se, at den ene bil er helt knust. Vi krydser fingre for passagerne.